DESTINAȚIE DE VIS: A fost desemnată cea mai frumoasă plajă din Europa și e mai aproape decât crezi

<span class='prepend'>DESTINAȚIE DE VIS:</span> A fost desemnată cea mai frumoasă plajă din Europa și e mai aproape decât crezi

Când spui „vacanță exotică” te gândești la plajă, soare, copaci, cocktailuri colorate. Dar care e prima plajă care îți vine în minte ca fiind ideală?

Well, în urma voturilor turiștilor, pe locul întâi a fost desemnată Plaja La Concha, Ţara Bascilor, Spania.

Cel mai bine cotată plajă din Europa se află în centrul oraşului spaniol San Sebastian, iar perioada sa recomandată pentru vizitare este între lunile iunie şi septembrie. Are 1 kilometru de plaje de nisip şi de o mică insulă în mijlocul golfului: Santa Clara.

Locul 2 – Spiaggia dei Conigli, Sicilia, Italia

Plaja italiană se află pe insula Lampedusa în mijlocul Mării Mediterane. Numele ei poate fi tradus ca „plaja iepurilor”, deşi ea este, în mod ironic, cunoscută pentru broaştele ţestoase de mare. Dacă alegi să mergi aici, te vei bucura de apele limpezi precum cristalul, lipsa valurilor, prezenţa peştilor şi nisipul alb, fin. Cea mai bună perioadă pentru a merge aici este între lunile mai și septembrie.

Locul 3 – Plaja Falesia, Algarve, Portugalia

Plaja portugheză a atras atenţia prin nisipurile roşii şi stâncile care înconjoară golful. Falesia se întinde pe o lungime de şase kilometri de-a lungul coastei şi este decorată cu pini. Accesul la aceasta se face pe scări de lemn, ce izolează plaja şi nu îi oferă prea multă mediatizare. Puteți merge aici între aprilie – octombrie.

Locul 4 – Playa de Ses Illetes, Formentera, Insulele Baleare, Spania

Playa de Ses Illetes a fost comparată cu plajele din Caraibe. Decorul este romantic, sunt puține baruri și restauranteUna dintre recenzii o descrie ca fiind „perfectă pentru o escapadă în afara oraşului în weekend” şi o laudă pentru „apa şi nisipul incredibile” şi pentru existenţa a puţine baruri şi restaurante. Programarea unui sejur poate fi făcută oricând, deoarece ea este ideală pentru turişti tot timpul anului.

Locul 5 – Laguna Balos, Creta, Grecia

Laguna Balos se află pe insula Creta, fiind situată la 56 de kilometri nord-vest de oraşul Hania şi 17 kilometri nord-vest de Kissamos. E faimoasă pentru apele turcoaz. Se fac călătorii cu barca, așa că poți admira laguna în toată splendoarea ei. Sezonul turistic este deschis din mai până în octombrie.Din ultimele 24 de ore
Inchide