INTERVIU: Angeles ne-a povestit despre muzica și viața sa: „Am fost foarte creativ după fiecare relație care s-a terminat”

<span class='prepend'>INTERVIU:</span> Angeles ne-a povestit despre muzica și viața sa: „Am fost foarte creativ după fiecare relație care s-a terminat”

Angeles, pe numele său real Alin Florin Dumitru, face muzică de 17 ani și a avut colaborări cu tot felul de artiști din diverse zone ale industriei muzicale.

După viața sa s-ar putea face un film, pentru că e plină de culoare și presărată cu foarte multe lucruri inedite.

De exemplu, Angeles ar fi putut ajunge unul dintre marii fotbaliști ai României sau un fashion designer căutat de vedete, chiar dacă în același timp a avut job-uri dintre cele mai random: ospătar, paznic, vânzător de înghețată etc.

Într-un interviu exclusiv, Angeles a ales sinceritatea maximă și ne-a povestit întreaga viață, de la cum un joc de Counter Strike l-a pus pe drumul muzicii și până la clipa în care un shaormar i-a făcut primul tatuaj, într-o bucătărie. Și multe altele:

Angeles

Povestește-ne un pic despre cum te-ai apucat de muzică:

În vara lui 2002, abia ce-mi luasem calculator, după o lungă perioadă de umblat prin magazine, după oferte. Aveam un prieten care era cu mine la fotbal, eram vecini de stradă – bine, eram vecin de cartier cu toată echipa de fotbal.

Era o zi foarte călduroasă și mi se încingea foarte rău monitorul. Pe vremea aia, aveam unul cu tub și era cât Casa Poporului. L-am întrebat pe tipul ăsta ce să fac, iar el, în glumă, mi-a zis să pun niște gheață.

Cum sunt un tip inventiv, n-am pus gheață simplă, logic. Avea tata în congelator niște recipiente din plastic pe care le lua cu el când mergeam pe Argeș, la grătar cu familia. Le-am învelit într-un prosop și, magie, monitorul s-a răcit.

I-am povestit tipului, iar el a început să râdă. Nu se aștepta. După toată treaba asta, m-a chemat pe la el să jucăm Counter Strike 1.6 și, la sfârșit, am plecat de la el cu un program de făcut muzică.

De acolo a început aventura nebună. „Spumă” mi se spunea pe atunci. Și acum îmi mai spun așa prietenii de prin cartier.

Angeles și sora lui

În afară de muzică, știu că mai ai și alte pasiuni. Te gândești vreodată ce ai fi făcut dacă n-ai fi făcut muzică? Cum ar fi arătat viața ta? Crezi că, într-un final, tot la muzica ai fi ajuns?

Încep cu ultima întrebare: cu siguranță tot la muzică aș fi ajuns, pentru că e o altă lume, e o lume care m-a educat și m-a călit să fiu cine sunt azi…

Da, am și alte pasiuni, dar nu pot să le zic chiar pasiuni. Au fost pasiuni de moment, când simțeam că sunt epuizat și că trebuie să fac o pauză de la muzică. Prima dată m-am apucat de făcut lampi din sticlele de bere găsite pe lângă bloc. Mergeam în piață și cumpăram cablu, becuri, tot ce trebuia.

A doua oară când am făcut o mini pauză, m-am apucat de tricouri. Prima dată l-am desenat, i-am dat foc, l-am găurit, dar era de nepurtat. Apoi am zis să merg prin second hand-uri și să iau câteva geci de blugi. La nici două săptămâni după ce mă apucasem, au apărut tot felul de oameni care voiau geci făcute de mine.

Îmi amintesc că a venit cineva care se ocupa de styling-ul unui artist de la Eurovision. I-am dat două geci pe barter, dar nici măcar mulțumesc nu am primit. Uite-o aici:

Nu se vede prea bine, dar pe viitor aș vrea să mai fac treabă cu hainele. Chiar îmi doresc să port haine concepute de mine și să le poarte și alții.

Un alt episod, de exemplu, a fost cel de asistent medical. Cu siguranță aș fi putut rămâne să lucrez în spital, iar acum aș fi fost asistent medical pricipal. Cred că viața mea ar fi fost una super simplă, dar tot la muzică aș fi ajuns. 

Ai jucat și fotbal în divizia B. Te mai gândești la acea perioadă? Dumitru Florin Alin de acum se mai vede jucând fotbal pentru o mare echipă? Ai rămas un fan al acestui sport?  

Angeles și echipa de fotbal

Am ajuns să joc în divizia B un singur meci, unde am și înscris. Din pricina unor probleme medicale am fost nevoit să renunț. Da, mă gândesc la acea perioadă, dar am acceptat de mult că drumul meu e acesta cu muzica.

Am avut o tentativă să mă reapuc, dar am renunțat. Am rămas fanul acestui sport și, ori de câte ori pot și am timp, îl practic și o fac foarte bine. De exemplu, am apărut și pe sport.ro.

Eram înnebunit să fac scheme și la bloc și pe teren. Într-o zi, am rugat un băiat de la bloc să mă filmeze, pentru că voiam să trimit la Pro Tv filmulețul.

Pe atunci, nu prea erau oameni care să facă ce făceam eu și am zis că poate mă ajută. Am făcut filmulețul, l-am pus pe un CD și l-am lăsat la intrare la Pro Tv. După mulți ani, a apărut filmulețul pe YouTube și articolul pe sport.ro, dar prea târziu.

Spuneai la un moment dat că a fost un an în care ai avut 10 joburi:

Da, a fost o perioadă mai dificilă în familia mea și am fost nevoit să caut o variantă de job. Așa se face că am ajuns să lucrez în construcții, ospătar, paznic la un supermarket, în timp ce, în paralel, vindeam adidași angajaților de la supermarket. La numite intervale de timp, veneam cu o geantă mare plină de adidași și fiecare își alegea.

Apoi am vândut înghețată și alte mărunțișuri în parcul Herăstrău. Am lucrat la Bricostore Băneasa la feronerie, câteva zile am fost angajat la o firmă mare de internet, dar nu ne-am înțeles la bani.

Am mai lucrat la o firmă de internet de la mine din cartier, unde scoteam facturi, trăgeam fibră optică cu doi prieteni (care m-au ajutat și pe drumul cu muzica), iar în perioada aia mi-au cumpărat primul microfon. Am mai fost lucrător comercial la Cora și magazioner la un depozit de cafea.

Ești plin de tatuaje. Care e povestea lor?


Da, am 15 tatuaje. Primul a fost foarte random. Îmi doream un tatuaj și am zis să fac legătura cu numele de scenă: Angeles. Am ajuns la concluzia că trebuie să am două aripi pe piept.

Întrebam în stânga și în dreapta dacă cineva știe un tip ok care să facă asta. Până mi-a zis un prieten de unul care făcea tatuaje și mi-a arătat o poză cu un tigru, leu, panteră… ceva de genu’ și era bine executat.

Ne-am întâlnit cu băiatul ăsta care lucra la o shaormerie din cartier. L-am întrebat cât mă costă și a zis că 200 lei. Am simțit că mi-a pus Dumnezeu mâna-n cap, i-am zis hai să ne vedem să-l facem.

Era iarnă și eram într-o bucătărie la parterul unui bloc, în casa unui tip. Avea un aparat de tatuat improvizat și niște unghii groaznice, pe care abia la sfârșit le-am văzut. În momentul ăla, am conștientizat cât de idiot am fost să mă las pe mâna acestui om, plus că-i suna telefonul din 5 în 5 minute și îl tot amenința cineva că, dacă nu-i dă banii, nu știu ce-i face.

În condițiile astea am fost eu tatuat prima dată. Dar, până la urmă, totul a ieșit bine. Glumesc! În loc de aripi, aveam niște frunze. Până la urmă mi-am făcut un cover la tatuaj și acum e ok.

Dacă ar fi să ștergi complet un episod din viața ta, care ar fi acela?

Vreau să șterg seara când m-am uitat singur la filmul „Alien”, pentru că n-am dormit bine câteva săptămâni. Pe lângă asta, era vară și am dormit cu pătura pe cap și nu aveam aer condiționat. De atunci nu mă mai uit la filme de acest gen.

Experiențele negative prin care ai trecut te-au ajutat să compui muzică. Practic, ai transformat ceva negativ în ceva pozitiv. Poți să ne povestești un episod în urma căruia ai fost foarte creativ?

Am fost foarte creativ după fiecare relație care s-a terminat sau când cineva drag m-a dezamăgit.

Ne-ai spus că pâna în prezent ai avut doar relații serioase, dar și faptul că îți dorești o familie. Care crezi că sunt ingredientele unei relații constructive?

Comunicare, încredere, egalitate, iubire și tot pachetul. Primele sunt esențiale, pentru că oamenii spun: „Da, comunicăm, am încredere”, dar sunt doar vorbe.

Ce trebuie să aibă o fată ca să te îndrăgostești de ea?

Să fie ca iubita mea, Ane. Ce are Ana? E sărită de pe fix, mă iubește la extrem, vrea o familie cu mine, gătește genial, cântă genial, e frumoasă și își dorește să îmbătrânească lângă un ciudat ca mine. Bine, și puțin geloasă, dar e bine.

Angeles și părinții

Am auzit ca ai o poveste simpatică legată de zodie.

Sunt născut pe data de 21.06.1986, la ora 00:00, sunt gemeni și rac și, crede-mă, o simt pe pielea mea. Am foarte multe de la tata, partea cu familia și sensibilitatea, el fiind rac, iar partea creativă o am de la gemeni – uneori prea creativă, dar faza amuzantă e că mama și tata duc o dispută pe subiectul ăsta. Mama spune că sunt gemeni, tata că sunt rac.

Ai multe prietenii cu alți artiști. Îi poți descrie în câteva cuvinte pe fiecare? Ne-ar plăcea să vedem cum îi percepi tu, ce au însemnat pentru tine:

E un subiect destul de delicat pentru mine. Prietenii am cu foarte mulți, pentru că foarte mulți și-au dorit vocea mea pe piesele lor, așa că au fost nevoiți să fie prietenoși. Dar sunt câțiva artiști care mi-au schimbat mersul, nu le voi da numele de scena.

Unul din artiștii care m-au influențat și pe care l-am influențat a fost Marius, dar nu Marius Moga. Am învățat de la el foarte multe și nu neapărat pentru că am fost învățat de el, dar am stat lângă el foarte mult timp și am văzut de ce se lovește un artist mare.

Asta m-a ajutat să-mi dezvolt un plan și un scut al meu. Cel de-al doilea se numește Ștefan – de la el am învățat că trebuie să tragi tare și să nu te oprești indiferent de obstacole.

Angeles și mama lui

Muzica ta e un fel de dark RnB, e alimentata de amintiri mai puțin plăcute. Ne poți spune care este cea mai fericită amintire a ta, aia la care te gândești și îți aduce imediat un zâmbet pe buze?

Cea mai fericită amintire a mea s-a întâmplat la sfârșit de 2018. Nu e legat de muzică, e legat de primul Crăciun și Revelion alături de ai mei, după 7-8 ani de absență, iar pe calea asta îi mulțumesc iubitei mele, Ana, că m-a readus acasă.

Care e artistul din România pe care îl respecți cel mai mult?  

Respect orice artist, atât timp cât sunt respectat. Nu am un artist preferat din Romania. Nu există.

Care sunt ambițiile tale în ceea ce privește muzica pe care o faci?

Nu am așteptări de la muzică, dar am liste întregi trecute în agenda mea cu ce scopuri am de atins. Nu îmi fac așteptări, îmi doresc să fiu la fel de creativ și îmi doresc să invetez un gen muzical.Din ultimele 24 de ore
Inchide