BREAKING NEWS: Atac terorist în Noua Zeelandă: 49 de oameni și-au pierdut viața

<span class='prepend'>BREAKING NEWS:</span> Atac terorist în Noua Zeelandă: 49 de oameni și-au pierdut viața

Două atentate teroriste au avut loc astăzi în Noua Zeelandă, la două moschei din orașul Christchurch. Poliţia a reușit să rețină patru persoane și să dezamorseze mai multe pachete explozive. Cele două atacuri s-au soldat cu 40 de victime și 20 de răniți.

Unul dintre atacatori s-a identificat ca fiind „Brenton Tarrant”, un bărbat alb, de 28 de ani, de origine australiană. El a transmis live o parte din atac pe contul său de Twitter, care ulterior a fost suspendat.

„Există patru persoane în custodie. Trei bărbaţi şi o femeie”, le-a declarat reporterilor la Wellington comisarul poliţiei neo-zeelandeze Mike Bush.

Jacinda Ardern, premierul Noii Zeelande a catalogat atacul terorist ca fiind „una dintre cele mai negre zile din istoria țării”.

De asemenea, Scott Morrison, premierul Australiei, a indicat că este vorba despre un atac terorist pus la cale de grupări de extremă dreapta.

Anunțul făcut de premierul Noii Zeelande:

Atacul a fost îndreptat împotriva musulmanilor și a refugiaților din țări arabe.

Len Peneha, unul dintre martorii citați de poliție, a declarat că a văzut un bărbat îmbrăcat în negru care a intrat în moschee și a deschis focul asupra sutelor de oameni care se aflau la slujbă. Atacatorul a fugit în momentul în care forțele de ordine au intervenit.

Cele două moschei asupra cărora au fost duse cele două atacuri sunt Al Noor, unde au fost uciși 30 de oameni, și Centrul Islamic Linwood, unde au fost uciși alți 10 oameni.Din ultimele 24 de ore
Inchide