LOVE IS LOVE: Autosexualitatea, noua orientare sexuală despre care nu știai că există

<span class='prepend'>LOVE IS LOVE:</span> Autosexualitatea, noua orientare sexuală despre care nu știai că există

Știm deja că sexualitatea nu e simplă, banală, ci că există foarte multe identități pe care oamenii le folosesc pentru a se defini. De exemplu, fiecare literă din L-G-B-T-Q-I stă pentru o astfel de orientare.

Însă, până acum nu s-a vorbit deloc despre autosexualitate. Aceasta se manifestă prin faptul că o persoană se simte atrasă sexual de felul în care arată și de propria imagine a trupului său gol.

Cum știi dacă ești autosexual?

Poți să-ți dai seama că ești autosexual dacă:

  • Ai sentimente de emoție când te gândești la propria persoană.
  • Îți face plăcere ideea de a petrece timp de unul singur.
  • Te autosatisfaci gândindu-te la propria persoană.
  • Ești îndrăgostit de tine însuți.
  • Nu simți nevoia unei alte persoane care să te valideze.

Ghia Vitale este un astfel de exemplu. Ea se declară autosexuală și autoromantică. Este logodită cu ea din martie 2017 și urmează să-și organizeze nunta.

Ghia a mărturisit că și-a dat seama de propria sexualitate la vârsta de 7 ani, dar că abia în facultate și-a explorat aceste sentimente.

Atracția pe care o simțeam față de mine mi-a provocat sentimente de confuzie uneori, însă din momentul în care am aflat despre autosexualitate, m-am bucurat că există un termen pentru experiența mea. (…)

Înainte de asta, am avut sentimente de natură romantică și dorință sexuală pentru mine, însă am presupus întotdeauna că trebuie să fii cu o altă persoană pentru ca societatea să te valideze.

Acum realizez că relația mea cu mine este la fel de validă ca orice altă relație”, a povestit Ghia Vitale într-un eseu publicat aici.

Autosexualitatea este destul de populară în Japonia, unde există chiar și companii care oferă pachete de nuntă cu propria persoană, destinate în principal femeilor singure.Din ultimele 24 de ore
Inchide