DEZBATERE: Bogdan Ioan, cel mai viralizat câștigător de la Vocea României:„Michael Jackson mi-a schimbat viața”

<span class='prepend'>DEZBATERE:</span> Bogdan Ioan, cel mai viralizat câștigător de la Vocea României:„Michael Jackson mi-a schimbat viața”

Documentarul despre Michael Jackson, „Leaving Neverland”, a șocat o lume întreagă, deoarece prezintă povestea a doi bărbați, James „Jimmy” Safechuck și Wade Robson care povestesc într-un mod detaliat despre cum au fost abuzați sexual de artist atunci când erau mici.

În urma acestuia, foarte multe persoane, printre care și celebrități, au luat decizia de a nu-i mai asculta piesele, în timp ce multe posturi de radio din lume au luat aceeași hotărâre. Însă, la bază, părerile sunt împărțite.

Bogdan Ioan, cel mai viralizat câștigător de la Vocea României, este una dintre persoanele care au luat poziție în acest scandal.

Artistul, arhitect la bază, a devenit senzație internațională pe internet atunci când a cântat piesa lui MJ – „Earth Song” – la blind-urile show-ului.

Antrenorii s-au adunat uluiți la picioarele sale, iar cei din public nu-și reveneau de la șoc și de la cât de mult se aseamănă vocea lui cu cea a Regelui Pop.

LEAVING NEVERLAND: Drake nu va mai cânta piesa lui Michael Jackson în turneul său european, din cauza documentarului controversat despre artist

Bogdan este „cel mai mare fan” MJ, așa că am stat de vorbă cu el pentru a vedea care este părerea lui despre acest documentar și dacă i-a influențat în vreun fel admirația pe care o are față de vedetă.

Am văzut documentarul aseară, iar concluzia pe care am tras-o este simplă – nimeni n-are de unde să știe ce s-a întâmplat cu adevărat acolo.

Când am privit documentarul, nicio clipă nu mi s-a părut ceva real, pentru că oricine poate face un documentar în care să-ți povestească absolut orice.

Eu nu am văzut nicio dovadă clară că cele spuse de cei doi bărbați din film sunt adevărate”, ne-a spus Bogdan.

Câștigătorul de la Voce ne-a povestit că i se pare incredibil cum multe posturi de radio, cât și celebrități din toată lumea i-au pus eticheta de pedofil și l-au judecat.

SCHEMĂ: În timp ce HBO lansa documentarul despre abuzurile făcute de Michael Jackson minorilor, reprezentanții săi au lansat online concertul susținut de MJ la București

Omul ăsta a fost într-un proces și a fost judecat și anchetat. În documentar e prezentată doar o parte. Sunt doi bărbați care vorbesc, despre care am înțeles că au și probleme cu banii.

Mi se pare mult și drastic să judeci un om mort, doar pe baza unui documentar, în condițiile în care a avut și un proces și a fost găsit nevinovat”, mai spune Bogdan Ioan.

Supranumit de mulți „Michael Jackson de România”, Bogdan mărturisește că este mirat de reacția oamenilor, dar că fiecare este liber să aibă opinia lui.

El consideră că „e foarte grav să spui despre cineva că este pedofil și nu-i o chestie cu care să te joci. Cea mai bună soluție ar fi să-i pună pe bărbații din film să dea declarații la detectorul de minciuni”.

Bogdan nu se aștepta să se ajungă aici cu reacțiile negative și consideră că acestea ar trebui să fie fondate pe dovezi clare.

Noul documentar despre Michael Jackson e atât de tulburător, încât e posibil să te duci la psiholog după ce-l vezi

În același timp, întrebat dacă într-adevăr ar fi reale cele declarate în documentar, Bogdan ne spune:

Dacă ar fi pe bune și ar exista dovezi, eu aș fi primul care ar scrie pe Internet despre asta. Până la urmă, MJ era un artist care promova mesaje pozitive și care făcea acțiuni umanitare.

Dacă ar fi adevărat, ar fi o tragedie. Însă, eu m-am uitat la documentar și în niciun moment nu am văzut o dovadă clară că s-ar fi întâmplat asta. Eu sunt obsedat de tot ceea ce a însemnat MJ și m-a influențat foarte mult, dar dacă ar fi adevărat și mie mi-ar fi greu să-l mai ascult.

Gândește-te cum ar fi să ascult „Heal the world” știind că e pedofil. S-ar bate cap în cap, n-aș mai putea.

Însă, ideea este că mi se pare exagerat – documentarul este despre doi bărbați care în proces au declarat că nu s-a întâmplat nimic și care acum, la 10 ani de la moartea lui, au ieșit în față cu o serie de declarații, când omul nu se mai poate apăra.

În plan profesional, Bogdan pregătește un show tribut pentru MJ la București, despre care a promis că ne va spune mai multe detalii, imediat ce detaliile organizatorice vor fi puse la punct.

Mi-ar plăcea să-l facem fix când se împlinesc 10 ani de la moartea artistului, adică pe 25 iunie, 2009. Cred că fanii lui vor veni la acest spectacol și, până la urmă, eu sunt cel care-i va cânta piesele”, ne mai spune Bogdan.

Background Bogdan Ioan:

Bogdan este marele câștigător de la Vocea României 2018, cel care a cucerit o țară întreagă cu modul în care a interpretat piesele lui Michael Jackson.

El are 29 de ani, este din Constanța și a studiat Arhitectura la Iași. Deși tatăl său (care lucrează ca inginer în domeniul construcțiilor) l-a încurajat să urmeze această facultate, Bogdan și-a ascultat și intuiția.

Ioan este fan MJ de când se știe, motiv pentru care a început să-i copieze mișcările. Ambiția l-a făcut să-și dorească să cânte ca el – repeta în fiecare seară de la 19:00 până la 2-3 dimineața.

Cu multă practică, Bogdan a început să sune bine, iar prietenii l-au încurajat să se apuce de canto.

L-au învățat să cânte corect, iar apoi, împreună, au organizat un spectacol tribut Michael Jackson. Event-ul a fost un adevărat succes în Iași, motiv pentru care l-au organizat de două ori.Din ultimele 24 de ore
Inchide