PROBLEME: Bucureștenii rămân fără apă caldă, dar dușurile reci le vor întări organismul și le vor micșora întreținerea

<span class='prepend'>PROBLEME:</span> Bucureștenii rămân fără apă caldă, dar dușurile reci le vor întări organismul și le vor micșora întreținerea

Administratorul judiciar al Electrocentrale Bucureşti SA (ELCEN), a anunţat că alimentarea Bucureștiului cu apă caldă riscă să fie oprită în perioada imediat următoare. Motivul ar fi că Primăria Capitalei nu a plătit subvenţia la energia termică, iar din această cauză ELCEN nu-şi poate achita facturile către furnizori.

Administrator mai spune că în aceste condiții ELCEN nu-şi poate achita obligaţiile de plată restante către Romgaz, furnizorul de gaze naturale, și că acesta va închide robinetul.

„Acest fapt conduce automat la oprirea tuturor instalaţiilor utilizate de ELCEN pentru producerea energiei termice, distribuită ulterior de RADET către utilizatorii finali (cetăţeni, şcoli, gradiniţe, agenţi economici)”, se arată în comunicat.

Suma pe care ELCEN ar trebui s-o vireze celor de la Romgaz pentru luna ianuarie este de 175 milioane de lei nu a fost virată nici sub formă de avans direct către Romgaz.

Beneficiile dușurilor reci:

Partea bună este că bucureștenii vor plăti mai puțin la întreținere și vor fi mai sănătoși, pentru că dușurile reci aduc foarte multe beneficii sănătății.


sursă foto: John Fornander // Unsplash

Iată câteva dintre acestea:

  • Sistem imunitar mai puternic – s-a descoperit că 95% dintre copiii supuși dușurilor reci nu au contactat niciun virus gripal în sezonul răcelilor, comparativ cu 75% dintre copiii care nu au fost expuși la dușuri reci.
  • Îmbunătățirea aspectului pielii – apa rece ajută la închiderea porilor, iar astfel e prevenită pătrunderea impurităților în interiorul acestora.
  • O siluetă de invidiat – dușurile reci stimulează activitatea țesutului adipos, ceea ce înseamnă un consum mai mare de calorii.
  • Ameliorarea depresiei – mai multe studii au arătat că dușurile reci produc un puternic efect antidepresiv și contribuie la o stare generală de bine.


Din ultimele 24 de ore
Inchide