Citește cartea asta dacă vrei să ai o viață mai bună!

Citește cartea asta dacă vrei să ai o viață mai bună!

Ritmul alert al societății de azi ne face să ne gândim tot mai mult la sănătatea noastră psihică – merită să ne stresăm atât de mult, încât să ne pierdem cu firea?

Organizația Mondială a Sănătății trage un semnal de alarmă și informează că depresia este principala cauză de dizabilitate la nivel mondial, afectând peste 300 de milioane de oameni de toate vârstele. Din cauza acestei boli, peste 800.000 de oameni ajung să se sinucidă în fiecare an.

Jurnalistul Johann Hari vorbește deschis despre acest subiect, în cea mai recentă carte pe care a scris-o – Legături pierdute. Cauze reale ale depresiei și soluții surprinzătoare.

Este una dintre cele mai apreciate cărți ale momentului, iar dacă te confrunți cu probleme precum anxietatea sau depresia sau vrei să înțelegi mai bine aceste subiecte, atunci te invit să o citești, deoarece a apărut publicată la Editura Trei.

Foto ilustrativ

True story

Dincolo de teorie, Hari împărtășește cu cititorii săi aspecte din propria sa experiență și luptă împotriva bolii. El a suferit de depresie încă din copilărie și a început un tratament cu antidepresive pe vremea când era adolescent.

I s-a spus de nenumărate ori că problemele sale erau cauzate de un dezechilibru chimic din creier. La vârsta adultă, după ce s-a specializat în științele sociale la Universitatea Cambridge, a început să cerceteze dacă acest fapt era adevărat – și a aflat că aproape tot ceea ce i se spusese despre depresie și anxietate era greșit.

Autorul a vorbit cu foarte mulți cercetători și a reușit să demonstreze că depresia și anxietatea sunt cauzate de problemele cruciale și tot mai mari privind modul nostru de viață caracterizat de deconectarea de alți oameni, de valorile importante, de o muncă plină de sens, de natură, de viitor.

În căutările sale, Hari a făcut înconjurul lumii: de la un incredibil laborator din Baltimore, la o comunitate din Amish din Indiana, de la un cartier berlinez din care pornește o revoluție, la un oraș brazilian care a interzis anunțurile publicitare.

Odată ce a dat de urma celor nouă cauze reale ale depresiei și anxietății, acestea l-au condus către oamenii de știință care au reușit să descopere acele soluții care funcționează.

Johann Hari este, de asemenea, autorul cărții Chasing the Scream, bestseller în topul New York Times, dedicat Războiului Drogurilor din SUA secolului trecut. Cartea a fost tradusă în 15 limbi și în prezent este adaptată pentru un scenariu de film la Holywood și pentru un serial documentar non-fiction.

A primit în două rânduri titlul de Jurnalist al Anului din partea Amnesty International (Marea Britanie) pentru reportajele privind războiul din Congo şi abuzurile în ceea ce privește drepturile omului, din Dubai.

Scrie pentru New York Times, Los Angeles Times, The Guardian, The Spector, Le Monde Diplomatique, the Melbourne Age și Politico și apare frecvent, în calitate de comentator, în cadrul emisiunii HBO „Real Time With Bill Maher”.

Este unul dintre cei mai urmăriți speakeri TED, discursul său „Tot ceea ce credeți că știți despre dependență este greșit” a fost urmărit de milioane de ori.Din ultimele 24 de ore
Inchide