DECLARAȚII: Cum au fost afectate 5 vedete din România de faptul că Facebook și Instagram au picat

<span class='prepend'>DECLARAȚII:</span> Cum au fost afectate 5 vedete din România de faptul că Facebook și Instagram au picat

Seara de 13 martie nu a fost una norocoasă, iar asta pentru că rețelele sociale Facebook și Instagram au picat la nivel global.

Chiar dacă nu toate țările au fost afectate, România s-a înscris pe lista celor lipsite de noroc.

Și cum la noi există multe persoane care-și câștigă existența din online, am vrut să știm cum le-a afectat acest picaj viața.

Am stat de vorbă cu 4 vedete din online și le-am luat la întrebări, după cum poți observa și tu mai jos.

Saturday night mood. 🍝Voi cum va petreceti sambata? ❤️http://fabulousmuses.net/2019/01/branduri-de-lux-la-preturi-wow.html

Publicată de Fabulous Muses pe Sâmbătă, 19 ianuarie 2019

Fabuloasele

V-au mers conturile de Instagram/Facebook seara trecută?

Nu a mers nimic până azi dimineață. Nu am putut accesa FB, iar pe Instagram nu au mers stories și nici nu am putut trimite mesaje preț de câteva ore.

Cum v-a afectat?

Foarte afectate nu am fost, nu am reușit să urcăm Stories de un eveniment la care am participat aseară. Însă, adevărul este că faptul că Instagram nu a funcționat, a fost ca o gură de aer curat. O seară liniștită, fără refresh-uri mii și mii.

Despre femei:http://fabulousmuses.net/2018/10/cel-mai-autentic-accesoriu-al-femeii.html

Publicată de Fabulous Muses pe Sâmbătă, 9 martie 2019

Jobul vostru se bazează pe expunerea online. Cum vă afectează, în general, astfel de erori?

Dacă o astfel de eroare apare într-o zi în care avem o campanie, este într-adevăr neplăcut, pentru că nu atingem un engagement destul de bun care să satisfacă așteptările clienților. Justificarea la baza căreia se află o eroare, din păcate, nu cred că e luată neaparat în considerare.

Îți aduci aminte de vreo întâmplare de genul care să vă fi făcut să pierdeți contracte sau să amânați o colaborare?

Nu îmi aduc aminte să fi avut vreo problemă de acest gen. Dacă am avut, probabil am amânat postarea sau campania pentru zilele următoare.

Cum petreceti de Valentine’s Day? ❤️http://fabulousmuses.net/2019/02/10-idei-de-cadouri-pentru-v-day.html

Publicată de Fabulous Muses pe Joi, 14 februarie 2019

Otravă

Ți-a mers contul de Instagram/Facebook seara trecută?

Ca la toata lumea. Nu a mers.

Cum te-a afectat?

Nu m-a afectat în niciun mod. Am fost la o premieră de film și m-am bucurat de interacțiunea cu oamenii de acolo.

Ceea ce îmi place cel mai mult. E o glumă care circula pe net: „Facebook a picat, aşa că a trebuit să stau cu familia. Par nişte oameni de treabă”.

I'm representing for them gangstas all across the world 🙂 Moschino [tv] H&M Collection will be available starting November 8th, online and in H&M Băneasa Store. #HMoschino #HMxMe foto: Iuliana Cristina Popescu

Publicată de Blogu lu' Otrava pe Sâmbătă, 3 noiembrie 2018

Având în vedere că jobul tău se bazează pe expunerea online, cum te afectează, în general, astfel de erori?

Dacă durează mai mult timp, ne afectează destul de mult. Practic, ăsta e job-ul nostru. Avem campanii care sunt în desfășurare, totul e planificat din timp și, practic, nu se pot realiza. Însă, până la urmă, este o eroare. Nu a murit nimeni din asta. Găsim întotdeauna soluții.

Va vad pe toti

Publicată de Blogu lu' Otrava pe Duminică, 3 februarie 2019

Îți aduci aminte de vreo întâmplare de genul care să te fi făcut să pierzi contracte sau să amâni o colaborare?

Nu au fost atât de dese lucrurile de genul ăsta. Îmi amintesc că aveam campanii după drama de la Colectiv și le-am amânat. Erau clienti care au înțeles că nu era momentul potrivit pentru nimic, în acele momente.

BRomania

Cade si instagramu si facebooku’… haterii au avut dreptate….mai pe scurt , care angajeaza?

Publicată de BRomania pe Miercuri, 13 martie 2019

Speak

Ți-a mers contul de Instagram/Facebook seara trecută?

Nu a mers.

Cum te-a afectat?

Nu am suferit atât de rău, pentru că eram la film și după film am ajuns acasă și ne-am culcat, deci nu prea am simțit. O singură poză am vrut să pună pe Instagram, dar nu am reușit, așa că am lăsat-o așa.

Neata sportivilor! Tot la grătare?

Publicată de Speak pe Marţi, 12 martie 2019

Având în vedere că jobul tău se bazează pe expunerea online, cum te afectează, în general, astfel de erori?

Nu prea mă afectează. Dacă e să cadă platformele astea, Doamne Ferește, vor crește celelalte, adică TV-ul sau radioul. Va crește audiența pe alte platforme.

Da, afectează, dar nu așa rău, pentru că mereu va fi o altă platformă care să ne expună munca noastră și nu numai munca noastră.

Îți aduci aminte de vreo întâmplare de genul care să te fi făcut să pierzi contracte sau să amâni o colaborare?

Nu, n-am pățit până acum nicio întâmplare de genul.

Publicată de Speak pe Marţi, 19 februarie 2019

Contextul în care Facebook și Instagram au picat

Am stat de vorbă cu Alexandru Negrea, specialist în social media, pentru a înțelege exact de ce au picat cele două rețele sociale.

Niște servere care erau responsabile de utilizatorii din anumite țări au picat sau au avut niște erori și, pe țările respective, s-au observat niște picaje masive: ori ale întregii rețele ori ale unor anumite funcționalități din rețea.

Există site-uri unde poți să vezi dacă a picat sau nu Facebook, care-ți arată și harta lumii, cât și de unde vin cele mai multe rapoarte.

Se vedea acolo că nu toate țările au fost afectate, dar multe se plângeau de picajul ăsta. Picajul a fost la nivel global, însă nu a afectat chiar pe toată lumea. Au fost utilizatori care n-au simțit deloc povestea asta.

L-am întrebat pe Alexandru și despre cum crede el că o astfel de chestie poate să-i afecteze pe cei care-și câștigă existența din online:

Nu-i afectează deloc, pentru că e o chestie de foarte scurtă durată. Să zicem că te poate afecta, doar dacă picajul ăsta de prinde într-un moment în care ai de livrat ceva.

Spre exemplu, dacă e vorba de un eveniment pe care trebui să-l prezinți în real time și atunci se întâmplă să pice FB-ul, probabil contractul pe care-l ai ca influencer cu compania respectivă ori devine nul, ori se transferă către un alt eveniment pe care-l ai în viitor.

În principiu, nu mi-aș face prea multe griji – nu e cel mai bun scenariu să pice rețeaua, dar nici nu este vreo tragedie.Din ultimele 24 de ore
Inchide