MANEVRĂ: Cum să te ferești de „Metoda Cățelul”, țeapa care face ravagii pe Facebook

<span class='prepend'>MANEVRĂ:</span> Cum să te ferești de „Metoda Cățelul”, țeapa care face ravagii pe Facebook

O nouă metodă de înșelătorie face ravagii printre utilizatorii de Facebook din România. Se numește „Metoda Cățelul” și este practicată de escroci care vor să se îmbogățească din suferința oamenilor care și-au pierdut animalele de companie.

O fată de 19 ani din Fălticeni a făcut bani mulți prin această metodă. Ea îi contacta pe cei care dădeau anunțuri că și-au pierdut animalele de companie și le spunea că știe unde pot fi găsite acestea. Informația o dădea abia după ce încasa recompensa. În acest fel, ea a strâns mii de lei.

Cum decurgea totul:

Tânăra intra pe grupuri de Facebook unde oamenii postau anunțuri că oferă recompense celor care îi pot ajuta să-și găsească patrupedele pierdute.

Aceasta îi contacta pe oameni și le spunea că știe unde se află animalul pierdut, dar că proprietarul trebuie să vină până în Fălticeni. Când se întâlneau în oraș, fata le spunea că animalele sunt în curtea unei familii de rromi, care nu vrea să fie deranjată, dar că va vorbi ea mai târziu cu aceștia și va recupera câinele pierdut.

Odată ce se vedea cu recompensa în mână, tânăra dispărea și nu mai dădea niciun semn.

Până la urmă, aceasta a fost prinsă de Poliția Municipiului Fălticeni, iar acum riscă să facă între 6 luni și 3 ani de închisoare pentru faptele ei.

Cum să te ferești de „Metoda Cățelul”:

  • Pune cât mai mute întrebări celor care susțin că știu unde se află animalul pierdut.
  • Asigură-te că persoana respectivă e una de încredere.
  • Nu oferi recompensa decât după ce îți recuperezi animalul pierdut.
  • Nu te duce în Fălticeni.


Din ultimele 24 de ore
Inchide