STIL DE VIAȚĂ: Cuplul care și-a întemeiat o familie și trăiește pe o barcă de peste 8 ani

<span class='prepend'>STIL DE VIAȚĂ:</span> Cuplul care și-a întemeiat o familie și trăiește pe o barcă de peste 8 ani

În 2011, un cuplu a părăsit Marea Britanie pentru a călători pe mare timp de doi ani; în 2019, ei încă fac asta, doar că între timp s-au căsătorit și au și trei copii.

Jess Lloyd-Mostyn are 36 de ani și este din Londra – ea povestește cum în urmă cu 8 ani, atunci când a vorbit cu iubitul ei James (acum devenit soțul ei) despre cum ar trebui să cumpere un iaht și să călătorească în jurul lumii, nu pusese vreodată piciorul într-o barcă.

La mai puțin de un an după această discuții, și după ce au făcut câteva cursuri de navigare pe mare, cuplul a plecat în cea mai mare aventură pe care și-o putea imagina vreodată. Au vizitat 36 de țări și au părcurs peste 41 842.944 de kilometri, fără să aibă vreun plan de a se stabili undeva.

Cei doi aveau o casă și un apartament în Londra – le-au dat în chirie și așa și-au făcut bani de drum. Mai mult, de-a lungul anilor, ei au luat decizia de a-și face o familie.

Zis și făcut. În prezent au 3 copii sănătoși și voioși – Rocket, 5 ani, Indigo, 3 ani și Autumn, care încă n-are un an.

Niciunul dintre noi nu avea vreun motiv real să plece – aveam joburi, prieteni și case. Eram în vacanță la familia noastră din Cornwall și ne-am dus la o plimbare lângă malul mării.

M-am uitat în larg și am zis – cum ar fi dacă am lua o barcă și am pleca în jurul lumii? El a râs la mine și uite cum nici un an mai târziu am pornit la drum”, își aduce aminte Jess.

Jess and Rocket en route in the Fijian islands #fiji #sailing #boatkids

Publicată de Water-log pe Marţi, 20 decembrie 2016

Viața lor s-a transformat într-o experiență memorabilă și nu regretă absolut nimic.

Pe lângă banii pe care-i iau din chirie, cei doi se întrețin și din freelance, cu ajutorul blogului pe care-l au, dar și paginii de Instagram.

Întrebați cât îi costă viața pe barcă pe an, ei au spus că toate cheltuielile lor se ridică undeva la 20.000 de lire pe an. Ce zici, te-ar tenta o astfel de viață sau nu?

Best way to test a harness…

Publicată de Water-log pe Vineri, 10 februarie 2017


Din ultimele 24 de ore
Inchide