DĂ-I PLAY: De ce apar imagini cu Ceaușescu vizitând Coreea de Nord, în noul clip al celor de la Pet Shop Boys

<span class='prepend'>DĂ-I PLAY:</span> De ce apar imagini cu Ceaușescu vizitând Coreea de Nord, în noul clip al celor de la Pet Shop Boys

Pet Shop Boys au lansat o nouă piesă – „Give Stupidity A Chance” – iar imaginile din clip ni-l arată pe Nicolae Ceaușescu pe vrea când s-a dus să viziteze Coreea de Nord, adică în anii ’70.

Melodia trupei britanice are un mesaj foarte clar și direct adresat lui Donald Trump, dar și celor care susțin Brexitul și implicit ieșirea Angliei din UE.

Piesa face parte de pe cel mai nou EP lansat de Neil Tennant şi Chris Lowe, „Agenda”, iar versurile sale sunt sarcastice, dar și ironice, în același timp:

Oamenii inteligenți au spus ce au avut de spus
Acum e timpul ca și prostimea să arate calea…
Ne-am săturat de experți și înțelegerile lor
De ce să te bazezi pe fapte când pur și simplu poți să te lași purtat de sentimente?

Cuvintele de mai sus fac aluzie la una dintre replicile lui Michael Gove, mare susținător a Brexitului – „Ne-am săturat de atâția experți”.

Neil a spus că: „melodia este o satiră la adresa conducătorilor politici de proastă calitate din lumea modernă.

Nu este ceva nou pentru band, deoarece ei mereu au fost vocali din punct de vedere politic. Spre exemplu, piesa „I’m With Stupid” este un atac direct la adresa liderilor – Tony Blair și George W. Bush.

În prezent, „Give Stupidity A Chance” are un video cu versuri, iar imaginile care apar pe fundal sunt inedite, iar asta pentru că putem să-l vedem pe Ceaușescu în timpul vizitei sale din Coreea de Nord, moment care l-a făcut să adopte cultul personalității și la noi în țară.

Vizita fostului comunist a avut loc în 1971, atunci când a vizitat alături de soția lui Elena, dar și de Ion Iliescu (pe atunci ministru al tineretului şi secretar al CC al PCR) China, Coreea de Nord, Mongolia şi Vietnamul de Nord.

Aventura lui Nicu în aceste popoare l-a făcut să se îndrăgostească de paradele întâlnite și de modul în care sunt preaslăviți liderii lor, așa că s-a întors în România, unde a aplicat aceeași schemă reușită.Din ultimele 24 de ore
Inchide