SCHIMBARE: De ce milenialii preferă să trăiască împreună cu părinții, decât alături de jumătatea lor

<span class='prepend'>SCHIMBARE:</span> De ce milenialii preferă să trăiască împreună cu părinții, decât alături de jumătatea lor

Centrul de Cercetare Pew a scos la iveală o serie de statistici care ne ajută să înțelegem mai bine milenialii, deoarece am atins un prag demografic pe care societatea occidentală nu l-a mai văzut de 130 de ani.

Cercetarea încearcă să ne facă să înțelegem de ce tinerii cu vârste cuprinse între 18 și 35 de ani au șanse mai mari să locuiască cu părinții, decât alături de persoanele iubite.

Generația Y

Milenialii sau cei care fac parte din generația Y sunt oamenii care s-au născut la începutul anilor 1980. Generația se termină la finalul anilor 1990 și începutul anilor 2000, atunci când intră în schemă Generația Z.

Ei sunt recunoscuți pentru familiaritatea pe care o au față de tehnologie, media și digital, dar și pentru abordarea liberală pe care o au în politică și economie.

Studiu

Statisticile celor de la Pew ne arată că nu suntem leneși, fără job, lipsiți de motivație sau spirit adventurier, ci pur și simplu foarte mulți tineri nu sunt pregătiți să „se așeze la casa lor” până la 35 de ani, iar asta nu are legătură cu faptul că nu se simt adulți.

Jeffrey Jensen Arnett, profesor de psihologie în cadrul Universității Clark, spune că acest fenomen este o consecință a unor trenduri care se întâmplă deja de ani buni:

  • a crescut vârsta medie la care cuplurile se căsătoresc (în 2014, la femei era 27, iar la bărbați 29)
  • constant, au dispărut joburi de manufactură, iar asta a însemnat că bărbații tineri lipsiți de educației au făcut rost de bani mai greu
  • dorința tinerilor de a face mult mai multă școală și a-și investi timpul în educație, în loc să se angajeze

Evident, așa cum susține și Arnett, revoluția femeilor a avut un impact major asupra acestei situații, iar asta pentru că reprezentantele sexului feminin nu mai au ca obiectiv găsirea unui soț, ci realizarea unei cariere de succes.

Însă mariajul rămâne forța organizațională a societății noastre, după cum spune și Jensen – milenialii doar amână momentul, nu îl exclud în totalitate.

Tinerii profită de vremurile când au 20 și ceva de ani pentru a explora tot felul de lucruri și își propun să devină adulți după 30.

Până când sunt pregăți să-și ia viața în mâini, casa părinților nu este deloc o opțiune rea, mai ales că aici sunt primiți cu brațele deschise.

În cele din urmă, toate aceste schimbări demografice și de comportament nu sunt atât de negative pe cât par – mileanialii tot vor deveni adulți, la un moment dat, și se vor căsători, iar până atunci vor dezvolta relații productive și sănătoase cu părinții lor.Din ultimele 24 de ore
Inchide