TEHNOLOGIE: Elevii din România pot acum să le dea note profesorilor, anonim – aplicația care a inversat rolurile

<span class='prepend'>TEHNOLOGIE:</span> Elevii din România pot acum să le dea note profesorilor, anonim – aplicația care a inversat rolurile

Știm foarte bine că atunci când mergem la școală trebuie să primim note din parte profesorilor. Ei bine, ce-ai zice dacă s-ar schimba rolurile?

O noua aplicație lansată le permite elevilor din România să-și evalueze profesorii în mod anonim, pentru a genera feedback după orele de curs.

App-ul se numește Teleskop, iar cei care l-au realizat spun așa:

Studiile arată că în procesul educațional, preluarea opiniei elevilor contribuie decisiv la îmbunătățirea motivației acestora și la obținerea de rezultate mai bune în învățare.

Teleskop vine în întâmpinarea profesorilor interesați de felul în care metodele și propunerile lor au impactul dorit în sala de clasă.

Cu ajutorul acestei aplicații, profesorii au acces la:

 • trei formulare standard de feedback
 • confidențialitatea arhivei fiecărui profesor utilizator
 • un sistem de asistență online instant și acces la o comunitate de dialog cu experți și alți utilizatori ai aplicației.

Elevii, în mod anonim, pot răspunde la 3 formulare standard: A, B și C – la final de oră, la final de capitol și după evaluare.

Fiecare formular are 5 întrebări unde poți răspunde cu:

 • foarte puțin
 • puțin
 • mediu
 • mult
 • foarte mult

Uite cum arată formularul la final de oră:

 1. Cât anume ai înțeles din limbajul folosit de profesor?
 2. Cât ai reușit să fii atent la oră pe parcursul derulării acesteia?
 3. Cât consideri că ai înțeles din conținutul lecției?
 4. Cât anume consideri că profesorul ți s-a adresat și ție pe timpul lecției?
 5. Ți-au atras atenția chestiuni pe care intenționezi să le folosești în lecții viitoare?

Formularele B și C sunt disponibile din contul de utilizator, acestea putând fi generate și trimise elevilor atât de pe laptop – prin intermediul platformei web, cât și de pe telefon – prin aplicațiile disponibile de tip iOS și Android ale Teleskop.

Formularele sunt activate din cont de către profesor, fiecare elev putând primi linkul valid prin intermediul unui grup de discuții al clasei respective. În medie, un formular poate fi completat în 1 – 3 minute.

Toate răspunsurile elevilor sunt anonime.Din ultimele 24 de ore
Inchide