WOW: Emilia Clarke, la un pas de moarte în timpul filmărilor pentru Game of Thrones – a fost operată de 3 ori pe creier

<span class='prepend'>WOW:</span> Emilia Clarke, la un pas de moarte în timpul filmărilor pentru Game of Thrones – a fost operată de 3 ori pe creier

Actriţa Emilia Clarke, cunoscută ca Daenerys Targaryen sau „Mama Dragonilor” din „Game of Thrones“, a dezvăluit într-un interviu recent că a fost la un pas de moarte în timpul filmărilor pentru celebrul serial HBO.

Aceasta ar fi suferit două anevrisme şi trei operaţii pe creier.

Într-un editorial pentru The New Yorker, Emilia a dezvăluit că a suferit un anevrism în anul 2011, pe când avea doar 24 de ani şi tocmai terminase de filmat primul sezon al serialului GOT.

„Chiar când toate visurile mele din copilărie deveniseră realitate, am fost la un pas de a-mi pierde minţile şi viaţa. Nu am vorbit niciodată public despre asta, dar cred că acum este timpul“, a mărturisit actrița, care şi-a lansat propria organizaţie caritabilă, Same You, care oferă sprijin persoanelor aflate în recuperare după ce s-au confruntat cu probleme neurologice.

SERIAL: Autorul George R.R. Martin nu știe exact ce să simtă despre finalul „Game of Thrones”

Emilia a mai povestit că a descoperit că are probleme grave de sănătate după ce și-a făcut un RMN. Doctorii au diagnosticat-o cu hemoragie subarahnoidă, o afecţiune gravă cauzată de sângerarea în spaţiul dintre creier şi membrana înconjurătoare. În aceste cazuri se poate ajunge la comă, paralizie sau deces.

A urmat o operaţie minim invazivă, dar care a durat 3 ore.

„Când m-am trezit durerea era insuportabil. Nu ştiam unde sunt, nu vedeam bine, aveam un tub băgat pe gât, mi-era greaţă şi nu mă puteam mişca. După câteva zile mi-au spus că perioada critică trece după două săptămâni, iar dacă reuşesc să o depăşesc cu minime complicaţii, şansele mele să mă recuperez complet sunt mari. Făceam exerciţii cognitive, iar o asistentă m-a întrebat cum mă cheamă. Numele meu complet este Emilia Isobel Euphemia Rose Clarke. Nu mi-am putut aminti, din gură îmi ieşeau doar cuvinte fără sens şi nu mai puteam vedea aproape deloc. Niciodată nu am simţit o asemenea frică, îmi puteam vedea viaţa şi îmi dădeam seama că nu merită să o trăieşti aşa. Sunt actor, trebuie să-mi pot aminti replicile, iar acum nu-mi pot aminti nici măcar numele. Sufeream de afazie, o consecinţă a traumei pe care creierul meu o suferise în timpul operaţiei. În cele mai rele momente, am vrut să se termine totul. I-am rugat pe medici să mă lase să mor. Munca mea, visul meu despre cum va fi viaţa mea, era centrată pe comunicare. Fără ea, eram oricum pierdută“, a declarat Emilia Clarke.

În timpul internării, doctorii au descoperit un al doilea anevrism pe cealaltă parte a creierului. Medicii i-au spus că există posibilitatea ca acesta să explodeze în orice moment și să-i cauzeze moartea.

Emilia Clarke s-a văzut nevoită să termine filmările pentru sezoanele 2 și 3. Ea a dezvăluit că a reușit acest lucru cu ajutorul morfinei și că era absolut terorizată de gândul că-și poate pierde viața în orice clipă.

A urmat o a doua operație. Aceasta a eșuat și i-a cauzat actriței dureri insuportabile.

„Când m-am trezit am început să urlu de durere. Intervenţia fusese ratată. Avusesem o hemoragie masivă, iar medicii mi-au spus clar că şansele să supravieţuiesc sunt minime dacă nu mă operez din nou. De această dată însă trebuia să ajungă la creierul meu prin metoda tradiţională – să-mi despice craniul. Iar operaţia a fost făcută de urgenţă“.

În prezent, Emilia Clarke susţine că starea ei de sănătate s-a îmbunătăţit considerabil, dar recunoaşte că a fost norocoasă, pentru că și-a permis servicii medicale excelente.

WINTER IS COMING: The Night King din „Game of Thrones” vine în România

ULTIMUL SEZON: Primul trailer pentru sezonul 8 din Game of Thrones – 22 de milioane de oameni l-au văzut în 24 de ore



Din ultimele 24 de ore
Inchide