WTF: Fiecare halbă în plus de bere îți ia 15 minute din viață

<span class='prepend'>WTF:</span> Fiecare halbă în plus de bere îți ia 15 minute din viață

E foarte complicat să trăiești sănătos, ca la carte, iar un nou studiu nu ne ajută deloc, deoarece susține că numărul maxim de băuturi alcoolice pe care le putem bea într-o săptămână este de CINCI. În total.

În traducere liberă, asta înseamnă cam 5 pahare de vin sau 5 halbe de bere. Oamenii de știință susțin că dacă bei mai mult de atât, atunci ai șanse mai mari să dezvolți boli de inimă, accidende vasculare sau anevrisme fatale.

Nu sună deloc bine, știm, dar aceste rezultate vin în urma unei cercetări făcute pe aproximativ 600.000 de indivizi, la nivel global.

Așa s-a aflat că persoanele peste 40 de ani care beau mai mult de doza de 5 băuturi alcoolice recomandată riscă să moară mai devreme decât e cazul.

David Spiegelhalter, profesor în cadrul Universității Cambridge, a spus celor de la Guardian așa – fiecare halbă de bere în plus (adăugat la cele 5) băută de un adult de 40 de ani, îi iau din viață 15 minute.

Spre exemplu, dacă individul de 40 de ani bea 3 pahare de vin pe seară, atunci el își pierde 2 ani din viață. David nu limitează aceste concluzii doar la băuturi, ci spune că riscul este același și pentru fumători.

În mod ironic, un alt studiu recent aduce o nouă teorie și spune – dacă ai peste 90 de ani și bei două pahare de bere sau de vin pe zi, atunci ai șanse să trăiești mai mult.

Concluzia? Trăiește sănătos până la 90 de ani ca apoi să poți profita de alcool sau, pur și simplu, bucură-te de viață într-un mod cât mai echilibrat.Din ultimele 24 de ore
Inchide