Oamenii slabi sunt ajutați de gene, nu neapărat de diete și sport

Oamenii slabi sunt ajutați de gene, nu neapărat de diete și sport

Dacă nu ai un corp de invidiat, nu înseamnă neapărat că ești leneș sau că ai o dietă nesănătoasă. Este foarte posibil ca în materialul tău genetic să nu se regăsească anumite gene responsabile pentru siluetele skinny.

Cercetătorii de la Cambridge au descoperit că oamenii slabi sunt ajutați de genetică, totul în urma unui studiu ce se întinde pe 20 de ani și care a avut aproape 14.000 de subiecți, toți slabi. Cercetarea s-a bazat pe analiza obiceiurile alimentare ale celor care și-au păstrat o siluetă suplă din copilărie și până la vârsta adultă. Concluzia a fost că există două categorii de oameni slabi: cei care nu mănâncă mult, pentru că nu au poftă de mâncare, și cei care indiferent de cât și ce mănâncă nu se îngraşă.

A doua categorie de oameni slabi este mult mai numeroasă, iar Sadaf Farooqi, profesorul care a coordonat studiul, a ajuns la concluzia că secretul lor este o serie de gene care ard grăsimile și caloriile foarte repede. De asemenea, acest lucru înseamnă și că un copil ai cărui părinţi sunt slabi are şanse mai mari să-şi menţină o greutate normală pentru o mare parte din viață.

„Dacă reuşeşti să rămâi slab, înseamnă că ai avut norocul să primești gene bune de la părinții tăi. În felul acesta, poate că oamenii vor fi mai îngăduitori cu cei care se luptă cu kilogramele în plus”, a spus Sadaf Farooqi, profesor la Cambridge.

Dar asta nu înseamnă că cei care au gene care duc la îngrăşare ar trebui să se resemneze, ci doar că trebuie să fie mai determinați și să depună mai mult efort (diete, sport) pentru a ajunge la o greutate ideală.Din ultimele 24 de ore
Inchide