PLĂCERE: Poate cel mai cool studiu despre orgasm

<span class='prepend'>PLĂCERE:</span> Poate cel mai cool studiu despre orgasm

Oamenii de știință și bărbații au încercat și tot încearcă să înțeleagă pe deplin orgasmul feminin.

În prezent, un nou studiu publicat în „Journal of Sex & Marital Therapy” vrea să aducă lumină la acest capitol și vine în atenția noastră cu o concluzie foarte clară – chiar dacă fiecare femeie experimentează plăcerea sexuală în moduri diferite, există câteva atingeri la care majoritatea cedează.

Studiul a analizat datele din cadrul unui sondaj realizat în 2015 – răspunsurile au venit din partea a 1055 de femei, cu vârste cuprinse între 18 și 94 de ani.

Oamenii de știință au analizat în special răspunsurile cu privire la istoricul sexual, datele demografice, orgasmul în timpul actului sexual, calitatea orgasmului și atingerile genitale.

Cel mai fascinant aspect descoperit a fost cel legat de atingerile genitale și cât de specifice au putut fi răspunsurile.

Cercetătorii din cadrul Universității Indiana au colaborat cu reprezentanți ai site-ului OMGYes.com, platformă bazată în California care oferă tehnici de plăcere, bazate pe preferințele expuse de femei.

Participanții la studiu au fost întrebați atât despre locul unde le place să fie atinși, cât și despre mișcarea care trebuie făcută pentru a-i satisface, iar răspunsurile primite sunt foarte diferite și specifice.

Un astfel de studiu este benefic atât pentru indivizi, cât și pentru cupluri – ei pot afla idei concrete despre cum pot avea parte de plăcere.

Cred că foarte puțini oameni au vorbit atât de detaliat, în cuplu, despre plăcerile lor sexuale. Datele descoperite ne arată că există într-adevăr diferențe în modurile în care femeile se ating sau în cele în care preferă să fie atinse de partener.

Și de ce nu am împărtăși aceste lucruri? Oamenii oferă tot felul de detalii despre vin sau despre bere, așa că de ce nu ne-am schimba limbajul și cu privire la sex, să fie ceva mai mult decât ‘atinge-mă acolo jos’”, spune Debby Herbenick, autoarea studiului.

Un alt detaliu semnificativ este legat de orgasm – 77,5% dintre femei au spus că unele orgasme sunt mai bune decât altele (dintre acestea, 39% au spus că stimularea clitoridiana este un plus).

Este important să vorbim mai mult despre orgasm, deoarece, de prea multe ori, ne raportăm la el doar în două moduri – a fost sau n-a fost. Dar orgasmele sunt nuanțate, iar dacă devenim conștienți de asta, atunci putem să explorăm mai mult”, concluzionează Debby.Din ultimele 24 de ore
Inchide