WOW: Se pregătește legalizarea marijuanei în România – anunțul a fost făcut de Ministrul Finanțelor

<span class='prepend'>WOW:</span> Se pregătește legalizarea marijuanei în România – anunțul a fost făcut de Ministrul Finanțelor

România se pregătește să intre în rând cu lumea bună: se pregătește legalizarea marijuanei. Anunțul a fost făcut chiar de către Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici.

Acesta a declarat că se discută despre legalizarea marijuanei medicinale în România, mai ales că foarte multe țări europene au procedat astfel, dar și că europarlamentarii au adopta pe 14 februarie, la Strasbourg, o rezoluţie privind utilizarea marijuanei în scopuri medicale şi au cerut tuturor statelor din UE să profite de potenţialul acestor tipuri de tratamente.

Teodorovici a spus că în cazul bolnavilor de cancer se ia în calcul legalizarea.

PROBLEME: Bucureștenii rămân fără apă caldă, dar dușurile reci le vor întări organismul și le vor micșora întreținerea

„Este medical un argument care justifică o astfel de procedură de legalizare și de utilizare în scopuri medicinale. acesta este un tip de tratament care începe să se ia în considerare și în România.”, a mai declarat Teodorovici.

Teodorovici a mai fost întrebat în legătură cu o discuție care a avut loc ieri la Ministerul Sănătății, privind legalizarea marijuanei în scopuri medicinale.

„Am discutat și eu ieri cu doamna ministru. Și am aflat că există o astfel de comisie pentru a se analiza și a se argumenta legalizarea utilizării canabisului în scopuri medicinale”, a spus el.

MANEVRĂ: Cum să te ferești de „Metoda Cățelul”, țeapa care face ravagii pe Facebook

Ministrul Finanțelor nu vede cu ochi răi nicio o legalizare în scopuri recreaționale:

Sunt practici în țări europene, să spunem, de mult legalizate, și care aduc avantaje și au argumentele pentru care au fost și făcute. Deci sunt avantaje. Desigur, unii în România văd dezavantaje pe mai multe subiecte, nu doar acesta. Dar deocamdată e prematur să ne pronunțăm. Cu siguranță, probabil că în anii următori în România vor fi mai multe dezbateri publice pe mai multe subiecte, probabil și acesta, cu argumente de o parte și de alta și se va lua o decizie în funcție de cei care sunt mai mulți. Dacă în vestul Europei sunt legalizate mai multe practici, să spunem, atunci de ce să nu analizezi dacă într-adevăr este sau nu de luat în calcul?”

Rămâne de văzut dacă, până la urmă, acest lucru se va întâmpla cu adevărat.Din ultimele 24 de ore
Inchide