Tibi Uşeriu aleargă într-una din cele mai dificile curse extreme, la -50 de grade: „Haite de lupi urmăresc atent concurenții”

Tibi Uşeriu aleargă într-una din cele mai dificile curse extreme, la -50 de grade: „Haite de lupi urmăresc atent concurenții”

În trecut, Tibi Uşeriu a câștigat de 3 ori cursa 6633 Arctic Ultra, una dintre cele mai grele curse extreme din lume. Însă, în seara zilei de 3 februarie, el a luat startul la Yukon Arctic Ultra, o cursă extremă și mai dificilă.

Publicată de Tibi Useriu pe Miercuri, 30 ianuarie 2019

Aceasta are un traseu mai lung şi se desfăşoară printr-o zonă sălbatică. De exemplu, haitele de lupi care îi urmăresc îndeaproape pe participanți sunt unul dintre motivele cele mai dese de abandon ale acestei curse, ce are loc în Canada.

Iată ce scrie Mani Guțău, solistul trupei Urma, și prieten cu Tibi Ușeriu:

„Ora e puțin trecută de 4 dimineața. Temperatura -38 grade Celsius. Tibi a parcurs deja mai bine de 80 de kilometri din cursă și mai are în jur de aprox. 10 kilometri până la următorul checkpoint, intitulat sugestiv Dog Grave Lake. Ce nume minunat, cât potențial uriaș din punct de vedere turistic. Cam asta face Tibi acum, în timp ce scriu aceste rânduri. Îi dă în geacă către Lacul Cimitirul Câinilor, urmărit probabil cu atenție și maxim interes de o ceată de lupi, e o realitate a acestei curse, haite de lupi urmăresc atent, îndeaproape, concurenții, fiind una din cauzele numeroaselor abandonuri înregistrate pe parcursul acestei întreceri. E relativ simplu, îi auzi și îi vezi stând mereu la pândă, cu ochii pe tine, nu te odihnești și cursa-i gata. Să îi ignori nu prea poți, că miști un pic frontala la stânga și la dreapta și le vezi ochișorii ce te privesc cu drag și pofta.”

Ora e putin trecuta de 4 dimineata.Temperatura -38 grade Celsius.Tibi a parcurs deja mai bine de 80 de kilometri din…

Publicată de Mani Gutau pe Luni, 4 februarie 2019

Îi ținem pumnii!Din ultimele 24 de ore
Inchide