RESPECT: Tudor Chirilă, mesaj viral pe Facebook despre șoferii nesimțiți din București

<span class='prepend'>RESPECT:</span> Tudor Chirilă, mesaj viral pe Facebook despre șoferii nesimțiți din București

Tudor Chirilă este unul dintre artiștii hotărâți să se folosească de influența pe care o are pentru a schimba ceva în această țară. Este prezent la toate protestele din Piața Victoriei și scrie constant pe Facebook împotriva politicienilor corupți.

Însă, nu de puține ori, Chirilă a încercat să le arate fanilor că dacă oamenii de rând nu se schimbă, atunci lucrurile n-au nici ele cum să se schimbe.

Cel mai recent exemplu: în această dimineață, în timp ce era la cafea, Tudor a avut o scurtă altercație cu un șofer care-și parcase mașina pe o pistă de biciclete, pentru a-și lua o cafea la to go.

„I-am spus că și noi, ceilalți clienți, ne grăbim și niciodată nu parcăm mașinile așa, doar ca să ne luăm o cafea la pachet. Mi-a răspuns că data viitoare o să se conformeze, i-am zis că ar fi un gest de bunăvoință să înceapă să se conformeze de pe acum. Mi-a răspuns că știe că patronii parchează la fel și că pe ei nu i-am admonestat (ba chiar l-am admonestat pe unul dintre ei o dată și altă dată pe un șofer care descărca marfă din partea lui). Într-un final a plecat și nu cred că s-a mai întors.”, a scris Chirilă.

Din toată această întâmplare, artistul a tras concluzia că românii s-au obișnuit să încalce regulile atunci când le convine, iar acesta ar putea fi și motivul pentru care le este atât de ușor să-i accepte pe cei care încalcă legea la un nivel mai înalt și, în general, corupția:

„Ce vreau eu să zic cu postarea asta este că oricât am avea dreptate când zicem că statul și autoritățile își bat joc de noi și nu creează infrastructură, e vorba mai ales despre cum gândim. Omul nu concepea că faptul că stă cinci minute parcat aiurea (chiar dacă nu încurca pe nimeni, dar crea un precedent) s-ar putea corecta printr-o renunțare la bucuria lui de a-și lua cafea. „

De asemenea, Chirilă a mai povestit cum el a început să ia de fiecare dată atitudine în astfel de cazuri, chiar și când e vorba de prieteni.

Citește-i întregul mesaj, devenit viral, cu peste 4,6K la likeuri și peste 500 de shareuri:

Astăzi în fața cafenelei unde îmi iau cafeaua diminețile a oprit o mașină care a parcat perpendicular pe trotuarul din…

Publicată de Tudor Chirilă pe Miercuri, 13 februarie 2019

Nu uita că, data viitoare când te gândești să parchezi aiurea, s-ar putea ca Tudor Chirilă să apară de nicăieri, cu o cafea în mână, și să înceapă să te certe și să te facă faimos pe tot internetul.Din ultimele 24 de ore
Inchide